Umeå ParasportföreningMed professor Hans Rosling i varmt minne kan vi med lätthet hålla med om att omständigheter runt oss blir bättre och bättre med tiden. För inte så länge sen ägnade vi inte mycket intresse för handikappidrott. Nu följer vi paralympics med stort intresse och gläds åt de tävlandes framgångar, lika självklart som de ordinarie olympiska spelen och deras stjärnor. Visst är det stort!

Grenarna blir fler och fler och antalet aktiva ökar hela tiden. En ny gren i Umeå är ”elhockey”. I specialbyggda accelerationssnabba rullstolar kör de tävlande i en rink och med hjälp av en paddel i fronten försöker man föra en boll till mål.

Glädjen är stor då de med sina ”joy-sticks” manövrerar fordonen.

Vårt Välgörenhetsutskott väckte iden att vi skulle skänka en summa till denna aktivitet. Den årliga cupen i Stockholm kostar och vi ville gärna vara med. Vi tog beslutet och kontaktade tränarna Amanda, Frida och Tobias.

Två av våra medlemmar, Curt Johansson och Sten Rastberg bjöds in till en match och kunde vid detta tillfälle överlämna en check på 10.000:-.

Att läsa glädjen i deras ögon under tävlingarna känns stort och känslan av att få vara med och göra det hela möjligt är än mer magisk och vi önskar dem all lycka i tävlingar och cuper!